Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 29 November 2008

Bila Dibelakangi KAWAN sendiri?

KAWAN?! Apa maksud kawan? Bila kita tanya kat orang, mesti dengan mudah mereka menjawab kawan adalah seorang insan yang sentiasa sudi berkongsi masalah, suka dan duka bersama. Kawan juga akan sentiasa menyokong anda dalam apa jua keadaan dan akan melindungi kita bila kita dianiayai dan dilukai.
Adakah anda mempunyai kawan?? Wah, sudah tentu kita menjawab "Harusla..i ada ramai kawan. Dia kawan i, u kawan i, i kawan u..". Namun kejadian yang berlaku pada Zino semalam telah membuka mata Zino seluas-luasnya. Zino sangka Zino mempunyai ramai kawan, namun sangkaan Zino ternyata sangat jauh meleset!
Salah seorang yang Zino anggap sebagai seorang kawan baik Zino akhirnya bertukar menjadi musuh. Zino dipukul serta dihanjing-hanjingkan sedemikian rupa, tapi Zino tetap dengan pendirian Zino. Zino bukannya bodoh ataupun buta. Zino tahu mana yang betul dan mana yang salah. Namun bukan tubuh badan ini yang terasa sakitnya, tapi hati ini yang terasa sakit sangat-sangat!
Zino akui Zino juga bukan merupakan kawan yang terbaik. Namun terima kasih pada Tuhan sebab kejadian semalam telah membuat Zino faham akan erti KAWAN sebenar. Dalam banyak-banyak mesej yang dihantar, tak ada seorang pun yang bagi respon or 'at least reply'. Cuma seorang sahaja yang berada di sisi Zino selain bf Zino, dan Zino sangat menghargainya.
Zino ingin berterima kasih pada insan yang pernah Zino anggap sebagai kawan yang kini akhirnya menjadi racun dalam hidup Zino. Terima kasih kerana menyedarkan Zino tentang segalanya. Dan Zino juga nak meminta maaf kepada semua sekiranya Zino tak pernah menjadi kawan yang baik. Zino tak mahu berdendam pada DIA tapi Zino tak akan melupakan apa yang DIA lakukan kepada Zino dan juga kawan Zino.
Harap kita dapat fikirkan bersama erti KAWAN itu. Tanyala pada diri siapa kawan di hati anda. Ingatlah, bukan mudah mendapat kawan yang benar-benar sejati. Hargailah KAWAN anda seperti anda menghargai diri sendiri kerana ianya adalah salah satu anugerah dari yang Maha Esa yang tak ternilai harganya. Fikirkanlah!

Rabu, 26 November 2008

Idolaku Pujaanku JACLYN VICTOR


Kalau nak tahu siapa artist idola I, sudah tentula Jaclyn Victor!
Jaclyn merupakan artis Malaysia pertama yang berjaya memukau perhatian dan minat Zino terhadap industri musik tanahair. Sejak mengenali Jaclyn Victor buat pertama kalinya di Malaysian Idol 1, I sentiasa mengikuti perkembangan Jaclyn di kaca TV dan media. Bulu roma nibisa saja meremang setiap kali mendengar kemantapan suaranya menyanyi di setiap persembahan. Bagi I Jaclyn Victor punya keunikan tersendiri bukan saja dari segi vokalnya, tapi juga dari segi personalitinya yang sangat peramah dan 'very-down-to-earth' person.

Jaclyn Victor, Jac atau nama penuhnya Jaclyn d/o Joshua Thanaraj Victor sudah pun berumur 29 tahun dan dilahirkan di Kepong pada 4 Disember 1978. Jaclyn Victor merupakan anak sulung dari 4 orang adik beradik. Pada umur 9 tahun, ayahnya meninggal dunia. Oleh itu ibunya terpaksa bekerja keras untuk menyara keempat-empat adik beradiknya. Pada usia 18 tahun, Jaclyn terpaksa bekerja di kelab dan hotel untuk membantu masalah kewangan yang membebani keluarganya.

Jaclyn belajar menyanyi bersama rakannya Ravi the Rat dan menghasilkan sebuah album bersama berjudul Dream. Pengalaman inila yang membuat Jaclyn matang dari segi vokal dan pengalaman.

Antara pencapaian Jaclyn Victor:
- Juara Malaysian Idol yang pertama pada tahun 2004 sekaligus menjadi pemula langkah Jaclyn dalam industri muzik tanahair.
-Lagu Gemilang menjadi juara Carta Hits dan Jaclyn memenangi kategori persembahan terbaik pada 2005
-Memenangi anugerah emas di Shanghai Musik Festival 2005
-Juara Anugerah Juara Lagu ke-20 ( AJL20 )
-dinobatkan sebagai penyanyi wanita terbaik di Anugerah Planet Musik 2006 di Singapura.
-Memenangi empat kategori serentak pada Anugerah Industri Muzik 13 ( AIM13) iaitu Artis Baru Terbaik, Album Pop Terbaik, Susunan Muzik Terbaik dalam lagu dan Album Terbaik kesemuanya menerusi album pertamanya Gemilang.
-Juara Ikon Malaysia 2007 dan seterusnya menjadi wakil artis Malaysia pertama dalam pertandingan Ikon Asean 2007.
-Artist tanahair pertama mewakili ke pertandingan Asian Idol 2007.


Bayangkan dalam kemunculan Jaclyn Victor yang begitu singkat sahaja sudah berjaya mencapai sehingga ke tahap ini! Disebabkan kemunculan Jaclyn Victor lah Malaysia mula dikenali dan disegani oleh industri-industri muzik luar negara.
Seringkali juga kita mendengar di corong media dan internet berkaitan dengan penerimaan Jaclyn di mata dunia terutamanya negara Filipina yang selama ini asyik membanggakan kehebatan industri seni suara di negara mereka. Ada yang memperakui kehebatan vokal Jaclyn..namun ada juga yang mempertikaikannya.

Tapi persoalannya di sini, sejauh manakah rakyat Malaysia dapat menerima kewujudan Jaclyn Victor. Bukan mudah untuk semua dapat menerima suara baru dan kontemporari ataupun urban di negara kita ini.
Tapi apa pun, Zino ucapkan hanya yang terbaik kepada idola Zino ini dan berharap Jaclyn Victor sentiasa maju ke hadapan dan terus dikenali dan diiktiraf di seluruh dunia! GEMILANG!

Zino's ASUS F6Vseries

I ade citer sedikit pasal laptop baru yang I beli hari tu kan?
So I ada la cari serba sedikit pasal maklumat laptop ni kat website http://www.asus.com/. Nak tahu ciri-ciri yang ada pada laptop ni bolehla baca kat website ni. Manalah tahu kot2 you all nak survey laptop yang terbaik untuk dibeli kan? Ini adalah salah satu notebook keluaran terbaru oleh ASUS.
Setakat ni I sangat berpuas hati jugala dengan kualiti dan performance dia.
Selamat mencuba dan selamat membeli! :)


F6 Notebook Series - The New Fragrance from ASUS

Taipei, Taiwan, August 22, 2008 – Enjoy a breath of fresh air in the world of personal laptops and celebrate individuality with the ASUS F6 scented notebooks. The compact and stylish F6 engages the eyes with attractive motifs and for the first time, our sense of smell with infused scents*. Available in four captivating designs, these special edition notebooks not only look good, but are also expressions of the user’s taste and character.


Floral Blossom
In glorious pink, this design evokes the imagery of a summer party, leaving the somber feel of conventional laptop designs far behind with its cheerful, floral motif and a floral scent – the most attractive laptop for ladies!


Musky Black
Boasting a glossy black surface emblazoned with a colorful motif inspired by extreme sports and graffiti art, this model emanates power, daring, and energy with its playfulness and musky scent.



Morning Dew
Realized in a pastel green hue, this graphic motif is inspired by the love and respect for nature. Return to the embrace of Mother Nature for a crisp and refreshing awakening of the senses whenever you work on your notebook.

Aqua Ocean
The freedom afforded by a boundless expanse of sky and the energy of breaking waves are captured perfectly on the cover of this notebook. The matching invigorating aquatic scent will keep your days energized!

Performance You Can Rely On
In addition to the sleek design, the ASUS F6 is the ideal compact notebook for effective and reliable computing in daily work and play. Sift through photo albums, play audio files, surf the web and video conference with wireless networking and an integrated high resolution webcam. The F6 is further equipped with a fingerprint scanner that takes data access authorization and protection to a higher level with its biometric accuracy.

F6V Specifications
Intel® Centrino® 2 processor technology
- Intel Core2 Duo Processor T9400/P8600/P8400
- Mobile Intel® PM45 Express Chipset
- Intel® WiFi Link 5100AGN Network Connection
Genuine Windows Vista®
- Genuine Ultimate
- Genuine Business
- Genuine Home Premium/Home basicDDRII
-667/800 DRAM support, up to 4GB
13.3” WXGA Color Shine LCD
ATI Mobility Radeon HD3470, external 256MB DDR2 VRAM
SATA 120/160/250/320GB31.2 x 23.19 x 3.2-3.52cm


**Pilihan I adalah Aqua Ocean. Zino suka sangat rekaan dia, nampak sangat menarik terutamanya corak kat atas cover tu.
Pada mulanya I terfikir nak beli notebook VAIO yang baru tu. Tapi lepas survey2, I terpikat dan jatuh hati pada yang ini pulak.
Bak kata pepatah...."Alah membeli, menang memakai!"