Terdapat ralat dalam alat ini

Jumaat, 19 Mac 2010

Tersimbah AIR PANAS gara sesuap maggi!

Saya baru je terima info from my colleagues yang my other colleagues (namanya A je la..) kena simbah (tersimbah) air panas and now are admitted to ward! OMG.....

Entahla...nak cakap benda ni menyedihkan...azab...tapi lucu pun ada. Apa tidaknya....malapetaka berlaku disebabkan sesuap maggi..ahaks..

Cerita yang saya dengar adalah macam ni....si B ni nak makan maggi...so dia masakla air panas dlm kettle. Yang silapnya dan juga x logiknya...nape nak masak air tu kat tempat yg tinggi? Dengar2 kettle tu di letakkan kat atas microwave...dan microwave tu plak letaknya dia atas fridge!
[Tau tak....kalo ikut hukum sains...masak air tempat yg tinggi boleh menjadi faktor air tu masak lambat...sbbnya tekanan rendah dn macam2 lagi la.....]

Ok...berbalik pada cerita asal...kemudiannya si A ni pergila fridge tu nak amik something....lepas tutup fridge tu kettle tu terus terjatuh....wahhh! Malapetaka sungguh! Naseb baik hanya separuh badan je kena...dari kepala hinggala ke kaki. Yang nasib baiknya lagi...nasib budak A ni bertudung...so tolong2 cover juga la skit kat bahagian kepala dan muka tu....huhu..tapi habis kulit tangannya melecur menggelembung....yeewwwk

PENGAJARANNYA....nak masak air tu jangan la masak tempat yang tinggi sangat....x sangka pasal nafsu sesuap maggi boleh bawa padah...huhu!

Isnin, 1 Mac 2010

"A Feeling I Wanna Share"

You SMS me that morning to basically say that you care for me,
But that you're just not in love...
Immediately I pretended to be feeling similarly and led you to believe it was okay to just walk away from the one thing that's unyielding and sacred to me..

Well I guess I'm trying to be nonchalant about it..
And I'm going to extremes to prove I'm fine without you..
But in reality I'm slowly losing my mind underneath a disguise of a smile..
Gradually I'm dying inside....
Friends ask me how I feel and I lie convincingly cause I don't want to reveal the fact that I'm suffering....
So I wear my disguise 'till I go home at night and turn down all the lights...
And then I break down and cry

So what do you do,
When somebody you're so devoted to suddenly just stops loving you?
And it seems they haven't got a clue of the pain that rejection is putting you through..
Do you cling to your pride and sing "I will survive"??
Do you lash out and say "How dare you leave me this way?"
Do you hold on in vain as they just slip away??

P/S: But after all you've done to me...I will keep being strong and one day I will make sure you are not a part of my life anymore...