Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 10 Jun 2010

SABHI SADDI

Tadi time lepak2 mata ke Youtube....tiba-tiba terlintas nak tengok Sabhi Saddi nyanyi live. Rupanya dalam Youtube tak banyak video pasal dia. The only live dia pernah buat adalah dalam NTV7 Breakfast Show.....tapi memang mantap gak vokal dia! Rasa macam nak tengok more live show of him!! Hurmmm.....kerana kurang puas hati, saya pun search la nama dia kat internet. Rupanya dia baru nak berjinak-jinak dengan dunia musik.....so let us welcoming him to 2010!


Tapi siapa Sabhi Saddi ni sebenarnya?
Kalau tengok gambar dia....macam orang Indonesia pun ade...or macam pinoy....macam model pun ade...macam mix-mix pun ade! Hehe..tapi semuanya bukan!
Sabhi Saddi adalah anak kelahiran Sandakan.....rupanya orang Sabah ok!! Berumur 25 tahun dan merupakan bekas penari hip hop kumpalan Edsco bersama Aam AF (Wah...rupanya penari pun berbakat dalam bidang suara jugak! Excellent...).


Sabhi Saddi mula memperkenalkan dirinya di dalam industri musik dalam single pertamanya "Sayang Giler" dalam sebuah filem produksi KRU Cicakman 2. Selain tu dia juga turut dikenali melalui single " Jalan Pulang".

Kini, Sabhi Saddi tengah sibuk mempromosikan single barunya NADIKU dan GEMERLAPAN. Genre lagu Sabhi ni sebebnarnya lebih kepada R&B....dan suaranya pun sedap dan mantap esuai dengan genre yang dibawanya. He got the type of voice that i like! Walaupun sangat baru lagi dalam indutri musik tanahair...tapi dari segi suara serta vokal memang cukup memukau! I really hope he will go far in this industry!
Go Sabhi Saddi.............Caiyok!!!

P/S: Kalo tak silap saya...dulu Sabhi Saddi menggelar diri sebagai Boy...

4 ulasan:

Ahmad Naim berkata...

Sabhi @ Boy(EsDCo)-group ngan ADAM AF. suara memang bez r...muka leh tahan kacak..artis2 SABAH mmg mengancam..best song NADIKU

Ahmad Naim berkata...

Sabhi @ Boy(EsDCo)-group ngan ADAM AF. suara memang bez r...muka leh tahan kacak..artis2 SABAH mmg mengancam..best song NADIKU

Zino Zegna berkata...

hahahaha....totally agree with you Naim....cuba dengar lagu balada baru dia...Jalan Pulang...best juga! suara dia better than adam AF ;)

jon hafkian berkata...

setuju...dan yg pastinya high pitch ok mamat ni.huhuhu